söndag 15 februari 2009

Fredriksberg vann mot Vaggeryd med 5 - 3

FBK`s A-lag vann under Söndagseftermiddagen. Slutresultatet blev 5-3 i en jämn match efter
1-0 ledning i halvtid. Fredriksberg tog kommandot i början av matchen och pressade tillbaka Vaggeryd men inga jätteklara målchanser skapades. Efter en kvart jämnade spelet ut sig och smålänningarna kom in i matchen och började skapa chanser. Robin Persson vår målvakt räddade dock oss flera gånger när Vaggeryd hade spelat sig fram till fina lägen. Vi kunde dock ta ledningen när Marcus Petersson smällde in ett frislag. 1-0 stod sig sedan halvleken ut trots flera chanser åt bägge håll, bl a. en bommad straff för oss. I början av andra revancherade Petersson sig när han sköt 2-0. Efter det drabbades vi av ett par utvisningar och kom ur rytmen lite och Vaggeryd kunde både reducera och kvittera. Ytterligare några minuter senare tog även Smålänningarna ledningen på en genomåkning. Men FBK gav inte upp och Marcus sköt in kvitteringen. Vi tog sedan Timeout och kom överens att lyfta lite bollar och sätta press på Vaggeryd. På en lyra och direktskott på volley gjorde vi 4-3 genom Markus Hugosson. Mycket snyggt. Det målet gav oss råg iryggen sista 10 minuterna och vi styrde händelseförloppet. Gren ordnade ännu en straff efter en stark genomåkning. Tyvärr bommade vi även denna strammaren. Den detaljen måste vi förbättra. Markus P kunde dock ändå punktera matchen till 5-3 med sitt 4e mål i slutminuten. Det var en härlig lag och kämpa seger. Kanske inte den mest välspelade, men likväl en seger och 2 sköna poäng. Bra insats av alla med extra plus till Robin i mål, Backlinjen och Markus och Robert Gren på mitten.