lördag 31 januari 2009

Sund - Fredriksbergs BK

Det blev till slut förlust i bortamatchen mot Sund ifrån Österbymo i norra Småland. Matchen som spelades på utmärkta Bredstorps IP fina is i Tranås slutade 9-4 efter 5-1 ledning för smålänningarna i paus.

Matchen började 25 minuter tidigare än som var planerat vilket gav att våra spelare fick en mycket begränsad uppvärmning efter den långa dryga bussresan. Mycket svagt av matcharrangörerna och av domaren som var extremt ivrig att blåsa igång matchen redan innan vi fått in alla spelare på banan. Sitter man i en buss i 3 timmar och skall sedan ut och prestera idrott i över 90 minuter så måste man åtminstone få värma upp. Hoppas vi får vår bana snart så att motståndarna får känna av dessa långa resor snart. Vad är det man säger. "svinhugg går igen" Nu till matchen.

Första halvlek vill jag helst glömma, begrava eller ge en ståplats i Karösundet och jag är mycket besviken över spelet vi presterade där. Vi hade en matchplan som vi klart diskuterade innan matchen. Men av den såg vi tyvärr ingenting.... under första halvan. Sund kunde mycket enkelt gå ifrån till en 3-0 ledning, ofta pga bolltapp i för oss ogynsamma lägen. Vi tog en timeout och efter det så fungerade spelet lite bättre och chanser skapades. Johan S slog en straff som Sunds duktige målvakt räddade. Samma keeper tog också Robban Grens friläge efter en bra passning av Jocke Dettner. Markus Pettersson kunde reducera till 3-1 efter ett snabbt skott i straffområdet. Tyvärr slarvade vi i slutet av halvleken och Sund kunde öka till 5-1. I halvtid kom vi överens om att gå tillbaka till den ursprungliga matchplanen och spela enklare. Vi satte också en hög press på hemmalaget som blev klart stressade av detta och det resulterade i att dom började göra misstag. 2-5 kom efter att Robban Gren snott bollen av en drällande hemmaspelare och fri med målvakten gjorde Robban denna gång inget misstag. Upp i taket med nystanet. Efter det kunde Sund göra 6-2 innan Marcus klämde in en hörna till 3-6. Nu spelade vi bra och aggresivt och Robban kopierade sitt första mål fram till 4-6. Nu tog hemmalaget Timeout. Vi fortsatte dock vår press och var ytterst nära att göra ytterliggare mål. Tyvärr ledde det aggresiva spelet till att vi drog på oss några utvisningar, ( det skall även sägas att den blåsivrige domaren Rofors, med kollega, i mitt tycke inte hade en av sina bästa dagar) och Sund kunde komma tillbaka sista 10 minuterna. I den 80 minuten gjorde dom 7-4 och sista minuterna kunde man göra ytterliggare 2.
Tyvärr en ny förlust, och det känns lite som det gamla talesättet " som man bäddar, får man ligga". Vi kommer i alldeles för många matcher i underläge tidigt och först då, börjar vi spela och visa inställlning. Tyvärr är det dock ofta lite för sent i matcherna och trots en bra slutforcering får vi då stå där efter 90 minuter med smolk i glädjebägaren. Onödigt!
Nu har vi 4 matcher kvar, samtliga "hemmamatcher". Nu skall vi försöka göra en riktigt bra avslutning på säsongen. Med bra inställninng i 90 minuter och ett funktionellt spel. Nu kör vi hårt i veckan!