söndag 11 januari 2009

FBK tog en härlig seger mot Bruzaholm

Fredriksberg A-lag tog en mycket skön seger borta mot Bruzaholm på Lördags eftermiddagen. Efter en riktig kämpainsats på en mjuk "mesost is" slutade matchen 6-4 till våra blåa krigare. Matchen spelades på pittoreska Bruzavallens naturis, som efter dom senaste dagarnas blidväder var ordentligt mjuk och blöt. Det gjorde att det var svårt att spela bollen på ett säkert sätt på isen utan matchen präglades stundtals av mycket lyft och spel i luften.

FBK tog tag i matchinledningen och satte upp ett bra tempo som gav oss flera fina chanser som vi dock inte lyckades att förvalta i mål. Därför kändes det inte rättvist när Bruzaholm tog ledningen med både 1 och 2 - 0. Trots det fortsatte vi att "köra" på många spelare och skapade chanser. Markus Hugosson satte frispelad av Pelle Rosenqvist upp bollen i krysset fram till 1-2 och strax därefter sköt "Hugo" även 2-2 på som han själv uttryckte det, ett riktigt "svingskott" dvs en riktig bandysving ;-) I slutminuten av första halvlek gjorde vi även 3-2 efter ett riktigt fint bandyanfall. Efter ett par släpp i hög fart utanför deras straffområde gick "Hugo" bestämt runt på kanten och spelade in bollen "snett inåt bakåt" och vi bortre stolpen kom Tim Möller och tryckte in det välförtänta ledningsmålet. Snyggt!
Andra halvlek startade med att Bruzaholm kvitterade men vi fortsatte att spela bra och "smart" efter is förutsättningarna. Vi gick runt och skapade hörnor och kontrade bra. Marcus Petersson tog till vara på en hörna och drog även in en straff fram till ny ledning. Sen satsade Bruzaholm allt framåt och tryckte på rejält och vårt försvar inklusive duktige målvakten Robin Persson fick verkligen slita för att freda målet. På en stenhård hörna tryckte hemmalaget in ytterliggare ett mål och det var rejält spännande. Vi kunde dock efter en bra kontring göra 6-4. Det var Marcus Petersson som fint framspelad av "Hugo" blev fri med målvakten och lagkaptenen fintade stjortan av keepern innan han rullade in och fullbordade sitt "hattrick".
En underbar laginsats, bra inställning och kämpatakter gav oss en välförtjänt seger. Backlinjen med Roger Johansson som dirigent kämpade och slet hela matchen igenom. På mitten jobbade alla på mycket bra på den extremt tungåkta isen och framåt hotade hela tiden Markus Hugosson hemmaförsvaret. Riktigt roligt och bra att "Hugo" fick göra fina spelmål och att Marcus Petersson återigen hittade målet och dirigerade laget.
Härlig insats av alla i laget, även inhopparna gjorde mycket bra inhopp.
3 "slevenbollar" får idag Markus Hugosson för en riktigt bra match på topp.
2 får Marcus Petersson för bra spel och sitt härliga "hattrick" och 1 boll vardera till Pelle och Tim på mitten samt till hela backlinjen + målvakt för ett uppoffrande slit.

Inga kommentarer: