måndag 15 december 2008

"Butta" Liraren som vet var målet är beläget!



Läste häromdagen att Björn "Butta Johansson nu spelande i en div 2 klubb i Stockholm häromdagen kom upp i 1000 gjorda mål i seriesammanhang. Tusen baljor!Imponerande. För er som inte känner till denna bandylegend så kan jag berätta att "Butta" slog igenom på 80 talet i Sollentuna laget Helenelund och att jag är en av många målvakter som fått kröka rygg efter
denna osannolika målskytts framfart.
Det var under min tid i Stockholms laget IK Tellus som vi mötte "Lunden" och "Butta" var redan på den tiden en respekterad och synnerligen vass avslutare. Det bara small till i taket när karln fick läge. Efter en lång karriär med spel i flera klubbar bla Selånger och Västerås samt Vetlanda är han tillbaka i huvudstaden och spelar nu i samma lag som sin son!




Att en sån härlig lirare som "butta" runt 50 års ålder forfarande levererar och lirar tycker jag är kanon. Han visar att om man tränar och sköter sig så kan man spela bra bandy långt upp i åldrarna, även om han givetvis i grunden har en gudabenådad fallenhet för sporten. Det visar dock att bandy är en sport för alla. Gammal som ung! Lycka till framöver Björn!

Inga kommentarer: