lördag 27 december 2008

Publikrekord på Annandagsbandyn


Vilken Annandagsbandy det blev i år. Kanonjämna matcher och en snitt publiksiffra på 4000. Vilket är den bästa siffran någonsin sedan elitserien i Bandy startade. Kul! Bästa publiksiffran hade man inte oväntat på Zinkensdam på Söder. Över 6200 personer kom till matchen och fick enligt rapporter se en fantastisk match mellan Hammarby och årets stora överaskning så här långt, det taktiskt skickliga Sirius från Uppsala. Efter en jämn, fartfylld match avgjorde Sirius med 10 kvar, 6-5. Med "virknålen" Andreas Eskhult (finns det någon klubbskickligare tekniker i serien?) på mitten uppblandat med riktigt duktiga lagspelare och vassa anfallare har Uppsalas stolthet hittills gått från klarhet till klarhet. I Trollhättan kom mer än 4000 personer för att se Gripen spela 5-5 mot IFK Vänersborg i det klassiska västgötaderbyt. Till den TV sända matchen mellan Bollnäs och Edsbyn kom också över 4000. Matchen fördes långa stunder av Edsbyn men Bollnäs spelade smart, krympte ytorna och utnyttjade de chanser som kom. Domare Öhrlund som spelade i Edsbyn så sent som för 7-8 år sedan, (märklig tillsättning) gick hårt åt Bollnäs och flera av deras utvisningar såg billiga ut. Slutresultatet 4-4 var väl till slut rättvist. På Jernvallen i Sandviken blev det riktigt dramatiskt. Med 10 kvar ledde SAIK med 7-4 mot Broberg från Söderhamn. Hälsingarna kom dock tillbaka och kom upp till 7-8 och fick även en straff på övertid som man dock brände, dramatik. Vetlanda slog borta Motala i en jämn match och i "gnällbälts" derbyt vann VSK klart hemma mot Örebro i ABB Arena inför över 4000 personer. Till sist lyckades den här säsongens stora flopp så här långt, Villa-Lidköping vinna en jämn match mot positiva nykomlingen Kungälv.


Även från Allsvenska matcher rapporteras bra publiksiffror. På Heden i Göteborg kom nästan 2000 för att se GAIS förlora 4-5 mot Varbergslaget Frillesås och på Råslätts IP i Jönköping kom också mycket folk för att se Jönköping mot Nässjö, 3-6. Tomtedansen i Karlstad inför drygt 1500 på Tingvalla mellan Boltic och Slottsbron slutade med 10 - 2 seger för Boltic, Gött är bara förnamne!
På vår "hemmaplan" i Åby lyckades i år Åby/Tjureda vinna mot Öjaby 6-3, förövrigt för första gången på flera år vilket torde glädja om inte Ove i Åby väldigt mycket.

Verkligen kul med så mycket folk på matcherna och att dom var jämna och spännande. Det och alla härliga spelarprofiler som nu åter finns i Svensk Bandy lovar mycket gott inför resten av säsongen.

Inga kommentarer: