söndag 21 december 2008

Storförlust mot Målilla

Under Söndagseftermiddagen spelade FBK sin 4e seriematch för säsongen. Motståndare var Mållilla -B. Matchen slutade med en klar 2-12 (1-7 i halvlek) seger för bortalaget.
Inför matchen hade vi förhoppningar på att bjuda på en jämn bra match och vi trodde vi kunde åtminstone kämpa till oss en pinne, likt vi gjort de 2 senaste säsongerna mot laget från Målilla. "Lodjuren" från de djupa skogarna visade sig dock idag vara alltför starka. Målilla kom till spel med 2 ryssar från A-lagstruppen och ytterliggare någon A-lagsspelare. Det var första gången i år som ryssarna förstärkte Målillas B-lag och det känns minst sagt surt att dom var med (just) mot oss. Tycker det är rätt tröttsamt att förutsättningarna i den här serien ändras så mycket som dom gör. I vissa matcher kommer"B- lagen" med kraftfullt förstärkta lag och i vissa andra matcher saknas dessa spelare. Jag tycker man kan ifrågasätta hur rättvist det blir. Nu till matchen.

Tyvärr fick vi en dålig start även i den här matchen och 0-1 kom på hörna efter 2 min efter att hörnskottet på sin väg utanför målet tog på en FBKare och styrdes in i eget mål. Ett riktigt skitmål som satte ner självförtroende på våra redan stukade spelare, vi hade behövt det målet.
I matchinledningen var vi ändå med skapligt med ett par bra anfall och ett ganska snabbt hörn mål signerat Marcus Pettersson men tyvärr läckte vi för mycket med mål i baken som följd. Gång på gång tappade vi folk efter att ha gått bort oss ganska högt upp i banan och det blev för mycket is för motståndarna. Mot duktiga skridsko - samt passningsskickliga motståndare går inte det och vi måste till kommande matcher att "tjocka" till defensiven rejält. Inför andra halvan förökte vi just det och dom första 20 minuterna i 2a var våra klart bästa under matchen. Under denna period höll vi laget väl samlat och kom också väl samlade i anfallen med flera chanser som följd. Tyvärr så bommar vi dock för mycket målchanser. När vi inte fick utdelning under denna period kunde sedan Målilla komma tillbaka och vi föll tillbaka till gamla synder med ett "långt spretigt lag". Detta resulterade i ytterliggare baklänges mål. Robert Gren kunde dock snygga till siffrorna något med ett påpassligt skott från nära håll. Sammanfattningsvis kan vi i FBK inte vara nöjda med dagens match och framförallt inte med resultatet. Att släppa till 12 mål mot Målilla som var ett klart sämre lag än ex seriens bästa lag JKB är inte godkänt! Det lilla positiva från matchen som vi skall jobba vidare med är, Henriks utkast, och en del positivt i anfallsspelet som vi gjorde på offensiv planhalva, i övrigt är det bara att bryta ihop och komma igen! Det kommer trots allt nya matcher och nya utmaningar och vi kommer allt närmare en skön seger, även om det inte kändes så idag!