söndag 14 december 2008

Fredriksberg - BK Jönköping 0 - 12 (0-8)

Vi i FBK´s A-lag mötte under Söndagseftermiddagen den allsvenska föreningen Jönköpings Bandy´s reservlag. Det blev en riktig lektion för vårt lag. Vi visste att det skulle bli en svår match vilket visade sig stämma. BK Jönköping som laget kallar sig var verkligen ett riktigt bra och jämnt lag och dom spelade en frejdig, snabb och kul anfallsbandy. Smålänningarna kom med bra fart under rören samt med många spelare i anfall efter anfall och det gav våra ändå bra kämpande spelare stora problem. Tyvärr fick dom lite för snabbt hål på vår defensiv och fick givetvis mycket energi och spelglädje utav det. Under första halvlek lyckades vi inte hålla ihop laget som vi hade som målsättning att göra utan stundtals gav vi bort lite för stora ytor till dom passningsskickliga och mycket skridskostarka motståndarna. Tyvärr lyckades vi inte heller utnyttja dom få men ändå klara chanser som vi ofta genom lyft lyckades skapa. I andra halvlek försökte vi tajta till vår defensiv ytterligare och vi lyckades väl skapligt med det. Vi bytte också målvakt i pausen Robin in istället för Henrik. Ett byte som inte berodde på att Henrik på något sätt varit dålig, snarare tvärtom. Jag ville helt enkelt ge Robin mera speltid och en chans att känna på hetluften mot riktigt vassa avslutare. Robin gjorde också en mycket bra insats mellan stolparna. Även under andra halvan lyckades vi, trots att vi oftast fick ägna oss åt försvarsspel att vaska fram ett par bra chanser men med tur och skicklighet lyckades BKJ freda sitt mål. Sammanfattningsvis är det bara att konstatera att under gällande förutsättningar är lag som BKJ ett nummer för stort för oss och det är bara att gratulera dom till en bra prestation. Vad gäller vår prestation var den ändå ganska bra. Vi höll humöret uppe och försökte att spela och göra så gott vi kunde och det tycker jag visar på moral, bra inställning och engagemang.

Nu har vi mött dom två starkaste lagen i serien och det känns skönt att slippa dom även om det är lärorikt. Nu väntar lag som på "pappret" är lite svagare än tätduon. Till dom matcherna skall vi försöka utveckla vårt anfallsspel och jobba vidare med grundspelet. Detta kan förhoppningsvis leda fram till både poäng och segrar. Nu tränar vi på och håller flaggan högt!!

3 "slevenbollar" till Roger J för gött slit och många brytningar
2 får Robin Persson för ett bra inhopp i mål
1 till Marcus Pettersson för bra spel.

Matchens "2 bullens med bröd" var det fina anfall som vi lyckades få till i andra halvlek mitt i BKJ massiva spelövertag. Ett anfall som var riktigt fint med överlämningar och släpp samt fina passningar. Tyvärr lyckades målvakten stoppa Grens "kompositkanon" och på returen snurrade tyvärr bollen "på linjen" utan att trilla in.

1 kommentar:

Joakim Dettner sa...

Härliga lärpengar i helgen, nu kör vi vidare på resan mot stor bandy i Ronneby! Kolla mina oreringar på Dettners blogg http://jdettner.blogspot.com/