onsdag 10 december 2008

Elitserien startar igen efter landslagsupehåll

I kväll startar elitserien igen efter en landslagsturnering i Ryssland. En turnering där Ryssarna vann finalen mot Sverige. Under uppehållet så har det hänt en hel del i elitserieklubbarnas spelartrupper. Hammarby har tack vare den ekonomiska krisen fått hem 3 jätteprofiler. Den Ryska klubben som trion spelade i ville sänka spelarlönerna men då återvände trion hem till Sverige istället. Svensk Bandypublik är att gratulera för det är ögongodis med underbar skridskoåkning som kommer hem. Det gäller Robin Sundin högerhalven och speedkula. Jesper Eriksson playmakern som tidigare varit mycket viktig på "bajens" mittfält och Kalle Spjut måltjuv och kontringsspecialist.




Timo Oksanen



Jesper Eriksson


Till Edsbyn har den snuskigt hårdskjutande Joakim Hedqvist anslutit från "bänkennötande" i Zorkij. Han har i sitt skott nästan ett mordvapen och var stor slutspelshjälte förra året då han bla avgjorde den kanske mest rafflande TV sända bandymatch som sänts. Femte och avgörande semifinalen mellan "byn" och "gurklaget" från Västerås, VSK. En match där Edsbyn med en grym forcering vände på steken sista 10 min och där Jocke stänkte in avgörande målet, en hörna på övertid

Snoddas gamla klubb Bollnäs har också fått tillbaka en profil. Jag tänker på den grymt långkastande målvakten Timo Oksanen som behandlar det röda nystanet som om det vore ett spjut, finnländare som han är. Timo kan med lätthet sula iväg lackbollen in i motståndarnas straffområde från egen straffområdeslinje dvs säga att han kastar runt 80 meter med liten boll. Detta är givetvis ett stort kontringsvapen för hälsingeklubben.


Kvällens matcher!


Broberg - Bollnäs , hälsingederby som jag tror Broberg vinner 5-3


Edsbyn - Gripen, I bandykyrkan vinner byn stort, tvåsiffrigtvarning 11-3


Kungälv - Motala, Kungälv är en jätte positiv nykomling med fart i spelet. 7-2


Sirius - Örebro. Med Eskhult på mitten har Uppsala laget häng på slutspel. 6-1


Vetlanda- Sandviken. Kvällens tungviktsmöte som blir jämt, 4-3


Villa - Hammarby. Ska bli intressant och se om nyförvärven levererar. 5-5


Vänersborg - VSK, hemma är älgarna bra men tunga VSK vinner 4-6

Inga kommentarer: