Hemma igen efter en ny tur upp i dom Småländska skogarna och match mot Skirö AIK från Vetlanda. En eminent bandyförening med framförallt en stor sektion för ungdomsbandy. Vårt A-lag har i veckan som varit framförallt gnuggat grundspel på träningarna och det var också det vi sa innan match att vi skulle göra även under Söndagskvällens match på Tjustkulles underbara isrektangel. Förutsättningarna var bra, -1 och ingen nederbörd och som alltid på "kullen", kanon is. FBK kom till spel, sin vana trogen med ett delvis nykomponerat lag. Vi hade 5 pojklagspelare med i truppen varav 2 spelade från start. Vi får allt som oftast höra att vi bara är gamla gubbar som spelar! Idag hade vi 7 stycken som var under 21 år i laget. BRA!

Robin Persson gjorde A -lagspremiär i mål
Halvor; Jocke D, Tim Möller
Mittfält; Markus P, Pelle R, Robban G,
Fw; Emil , Markus Hugosson
Bänk; Philip W, Simon W, Jocke P

FBK började matchen bestämt och höll i sin uppgjorda matchplan på ett bra sätt första 20. Tror inte vi har spelat så strukturerat på många år och det såg bra ut både i styrspelet och i vår anfallsuppbyggnad och vi tog oss fram till ett par bra chanser. Tyvärr hittade de randiga en något billig 10:a på en av de blå och vi fick göra några ändringar som tyvärr ledde till att vi tappade både vårt positionsspel och lite av våra linjer i anfallsspelet. Det utnyttjade snabbt smålänningarna. När även nästa och nästa 10:a kom så fick vi stora problem och Skirö kunde alldeles för enkelt gå ifrån till en klar 4-0 ledning. Efter ca 35 minuter kunde dock Emil snyggt göra 1-4 efter pass från Pelle R. Tyvärr kom 1-5 bara en stund senare ånyo efter att vi fått en man utvisad. I halvtid tyckte vi att vi blivit kraftigt felfördelade av domarna och vi konstaterade att under tiden vi spelat 11 mot 11 så höll vi väl uppe spelet. Tyvärr så gjorde motståndarna 6-1 i upptakten på 2:a, ett synnerligen opsykologiskt mål. Några minuter senare kom också 7-1, efter att vi inte varit tillräckligt aggresiva i vårt försvarsaggerande. Strax därefter, när man kan säga att matchen i stort är avgjord så började domarparet att hitta kompensationsutvisningar hos motståndarna. Vi satte allt på ett kort och satsade stort framåt för att i allafall försöka snygga till siffrorna. Det osade katt vid flera tillfällen nere hos Skirös duktige målvakt men trots flera fina chanser och en straff så lyckades vi inte få dit nystanet. Utvisningarna följdes av flera för båda lagen och hela andra halvlek så spelade lagen istort med reducerat antal spelare. Detta borde vi ha utnyttjat bättre tycker jag men vi tappade lite av dom intensioner vi hade inför matchen och började köra för mycket en och en. 2-7 reduceringen kom till på straff av Pelle R innan Skirö kunde avsluta målskyttet till en rättvis 8-2 seger.
Vi brukar ha problem dom första 2-3 matcherna varje säsong och i år är inget undantag. Det tar lite tid att vänja sig vid dom stora isvidderna som en stor plan innebär. Bandy är mycket åka skridskor och extremt mycket timing och den kan man aldrig få på samma sätt när man är van vid "Badkarsbandy" dvs spel på en hockeyrink. Positivt med matchen är att vi under dom perioder som vi spelade fullt lag presterade början till ett strukturerat grundspel där betydligt fler deltar, något som jag tycker vi har saknat tidigare samt att vi lär oss mer och mer av och för varje match. Idag plussar jag lite extra för Robin Persson vår nya målvaktstalang som gjorde en klart godkänd debut. Han får 3 "slevenbollar", Tim Möller får 2 för ett bra halvspel och Pelle R får 1 för att vi äntligen lyckades trycka dit en strammare. Det var verkligen på tiden grabbar.

Grej of the match eller "2 bullens med bröd"; Skedde egentligen innan matchen startade när vi kom ut på isen och FBK´s nummer 13 i sin iver att snabbt och spänstigt skrinna ut på den läckra nyspolade isytan glömde skridskoskydden på med en härlig rova som följd, till min och Olas stora förtjusning.